Zwangerschapscursus: O Wee!

Kraamzorg het Groene Kruis verzorgt  de zwangerschapscursus O Wee! voor jou en je partner. In 5 bijeenkomsten word je voorbereid op de bevalling en kraamtijd. Je kunt deelnemen aan de cursus vanaf de 25e zwangerschapsweek. Partners zijn tijdens 3 bijeenkomsten welkom.

De O Wee! cursussen starten regelmatig en worden ook bij ons op de praktijk gegeven. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Klanten van Kraamzorg Het Groene Kruis betalen € 100,- voor de cursus (inclusief materialen en consumptie). Niet-klanten betalen € 140,- voor de cursus.

Voorlichtingsavonden Borstvoeding

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert regelmatig een informatie avond voor aanstaande ouders over borstvoeding in onze praktijk. De avond wordt gegeven door een borstvoedingcoach. Opgeven via de klantenservice: 050-3666422 of via de website.

Goed Bevallen/Samen bevallen

Goed Bevallen heeft een divers cursus aanbod waardoor er voor iedere zwangere een geschikte zwangerschapscursus bij zit. In kleine groepen en in een ongedwongen sfeer behandelen we alle thema’s over zwangerschap en bevallen.
Door de kleinere groepen is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en kun je al je vragen kwijt.

De lessen samen bevallen volg je samen met je partner. Zo wordt het een gebeurtenis die je echt met zijn tweeën beleeft en samen tot een goed einde brengt. Het uiteindelijke doel is dat je de bevalling leert zien als een positieve, natuurlijke gebeurtenis, die je zelf deels in de hand hebt, zonder dat je last hebt van overbodige angst, spanning of pijn.

ZwangerFit® en MamaFit®

Wil je ook fit je bevalling in, na de bevalling weer zo snel mogelijk alles kunnen en ook nog gewoon vrouw zijn? Doe dan mee aan ZwangerFit® en MamaFit®.

Meedoen kan al vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf 4-6 weken na de bevalling.

Zwangerfit® en Mamafit® bij Fysiotherapie Torenstraat Wildervank 

Zwangerfit® in Meeden

Zwangerschapsyoga bij Rootz!

Bij Rootz! in Noordbroek vind je de totale begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte.

Zij bieden zwangerschapsyoga aan:

 • Aandacht voor het natuurlijke proces rondom de zwangerschap.
 • De lessen zijn professioneel opgezet en van goede kwaliteit.
 • Gegeven door een docent die ook moeder is.
 • Individuele begeleiding is ook mogelijk.
 • Één partnerles “Dadz Day” waarbij wij jullie informatie verstrekken over de bevalling en ondersteunende massagetechnieken tijdens de weeën.
 • Terugkomstdag “Mamz Day” voor moeder en kind, leuk om je medecursisten te ontmoeten met de kleine.

Na je bevalling snel weer lekker in je vel? De cursus Natuurlijk Herstellen is yoga gericht op het herstellen van de natuurlijke balans van lichaam en geest ná de zwangerschap.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met masseren en daarom biedt ROOTZ! de cursus Baby Massage aan. Je bent samen van harte welkom vanaf dat jouw kindje 2 maanden is.

Een Zwanger Retreat: alle tijd voor jezelf en de kleine in je buik. Samen met ons kunnen zwangeren zich voorbereiden op hun bevalling. met yoga, informatie, massage, workshops, ontspanning en de zinnen verwennen. Gezond & biologisch eten. Vragen kunnen stellen, vol inspiratie en zelfvertrouwen weer naar huis. Bedoeld voor zwangere vrouwen die geen 10 weken les willen volgen maar zich wel goed willen voorbereiden op hun bevalling.

Zwangerschapszwemmen

Als je een sport zoekt die je tijdens de hele zwangerschap kunt volhouden, dan is zwemmen een goede keuze. Onder deskundige leiding doe je rustige oefeningen in lekker warm water. In het water merk je minder van je toenemende gewicht. Je kunt je ontspannen, je spieren blijven soepel en je conditie blijft op peil.

Zwangerschapszwemmen kan in De Kalkwijck in Hoogezand

Online cursussen

Online cursussen bieden stellen de mogelijkheid om heel goed voorbereid te worden op hun bevalling gewoon thuis op de bank op het moment dat het hen uitkomt:

Fit & in balans bevallen met yoga en mindfulness

Een actieve en complete zwangerschapscursus die je niet alleen super voorbereid op je bevalling maar er ook voor zorgt dat je lekker fit blijft in je zwangerschap. Een combi van zwangerschapsyoga, mindfulness en ZwangerFit

Cursus Goed voorbereid bevallen

Je leert om te gaan met pijn, weeën en eventuele angsten die jij hebt voor de bevalling. Een positieve mindset helpt je om afscheid te nemen van twijfels en onzekerheden. Na het volgen van deze cursus ga jij vol vertrouwen je bevalling in. Gun jezelf een positieve bevalervaring!

Cursus Hypnobirthing

Een hippe, luchtige en eigentijdse zwangerschapscursus. Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Geboorte vol vertrouwen

Tijdens deze online cursus krijg je uitgelegd wat je kan verwachten bij de bevalling. Je krijgt ademhalingstechnieken en houdingen aangeleerd. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Hoe herken ik de start van de bevalling?  Wanneer bel ik de verloskundige of gynaecoloog
 • Welke houdingen helpen om een natuurlijke bevalling te bevorderen?
 • Hoe ga ik om met de weeën en met pijn? Wat zijn helpende ademhalingstechnieken.
 • Hoe kan mijn partner mij ondersteunen bij de bevalling: Wat zijn de do’s and don’ts.
 • Hoe gaat het persen? en hoe voorkom ik hechtingen of een knip.
 • Hoe verloopt het eerste uur na de geboorte.
 • Extra bonus materiaal zoals Gouden tips van een bedrijfsdoula en yoga docenten en extra ontspanningsoefeningen