Zwangerschapscursus: O Wee!

Kraamzorg het Groene Kruis verzorgt  de zwangerschapscursus O Wee! voor jou en je partner. In 5 bijeenkomsten wordt je voorbereid op de bevalling en kraamtijd. Je kunt deelnemen aan de cursus vanaf de 25e zwangerschapsweek. Partners zijn tijdens 3 bijeenkomsten welkom.

De O wee! -cursussen starten regelmatig en worden ook bij ons op de praktijk gegeven. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Klanten van Kraamzorg Het Groene Kruis betalen € 85,- voor de cursus (inclusief materialen en consumptie). Niet-klanten betalen € 125,- voor de cursus.

Voorlichtingsavonden Borstvoeding

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert regelmatig een informatie avond voor aanstaande ouders over borstvoeding in onze praktijk. De avond wordt gegeven door een borstvoedingcoach. Opgeven via de klantenservice: 050-3666422 of via de website.

Goed Bevallen/Samen bevallen

Goed Bevallen heeft een divers cursus aanbod waardoor er voor iedere zwangere een geschikte zwangerschapscursus bij zit. In kleine groepen en in een ongedwongen sfeer behandelen we alle thema’s over zwangerschap en bevallen.
Door de kleinere groepen is er genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht en kun je al je vragen kwijt.

De lessen Samen Bevallen volg je samen met je partner. Zo wordt het een gebeurtenis die je echt met zijn tweeën beleeft en samen tot een goed einde brengt. Het uiteindelijke doel is dat je de bevalling leert zien als een positieve, natuurlijke gebeurtenis, die je zelf deels in de hand hebt, zonder dat je last hebt van overbodige angst, spanning of pijn.

ZwangerFit® en MamaFit®

Wil je ook fit je bevalling in, na de bevalling weer zo snel mogelijk alles kunnen en ook nog gewoon vrouw zijn? Doe dan mee aan ZwangerFit® en MamaFit®.

Meedoen kan al vanaf 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling en vanaf 4-6 weken na de bevalling.

Zwangerfit® en Mamafit® bij Fysiotherapie Torenstraat Wildervank 

ZwangerFit® in Slochteren

Zwangerfit® in Meeden

Mindful zwanger zijn, vanuit je hart!

Je gedachten kunnen met je aan de haal gaan en voor je het weet wordt je gestrest en ben je alleen maar aan het piekeren. Dat is voor jou niet goed, maar voor de kleine ook niet... 
Daarom is het fijn om met mindfulness aan de slag te gaan!

Meer informatie.

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap verandert er lichamelijk veel. Er wordt aandacht gegeven aan hoe de moeder haar kind het beste kan dragen, op een manier die voor haar en voor haar kind zo prettig mogelijk is. De partner wordt geleerd hoe de moeder daarin ondersteund kan worden. De wijze waarop de moeder haar kind draagt, kan het optreden van harde buiken of pijnklachten in bekken en rug verminderen. Praktijk “Open Stroom”, Groningen.

Zwangerschapsyoga

Tijdens de yoga zal door middel van specifieke oefeningen het lichaam worden voorbereid op de bevalling, zoals o.a. het versterken van bekkenbodem- en (onder)rugspieren. Daarnaast is er ruimte voor lichte meditaties om in contact te komen met de stilte in jezelf en je kindje. Yoga Asanaki, Borgercompagnie.

Zwangerschapszwemmen

Als je een sport zoekt die je tijdens de hele zwangerschap kunt volhouden, dan is zwemmen een goede keuze. Onder deskundige leiding doe je rustige oefeningen in lekker warm water. In het water merk je minder van je toenemende gewicht. Je kunt je ontspannen, je spieren blijven soepel en je conditie blijft op peil.

Zwangerschapszwemmen kan in De Kalkwijck in Hoogezand

ROOTZ! In Balance Company

Bij Rootz! vindt u de totale begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte

Natuurlijk Zwanger is een totaalcursus gericht op het behoud van de natuurlijke balans in jouw zwangerschap.

Zwangerschapsvoetreflexzonetherapie is speciaal voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger en zijn of na de zwangerschap hun evenwicht zoeken.

Na je bevalling snel weer lekker in je vel? De cursus Natuurlijk Herstellen is yoga gericht op het herstellen van de natuurlijke balans van lichaam en geest ná de zwangerschap.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met masseren en daarom biedt ROOTZ! de cursus Baby Massage aan. Je bent samen van harte welkom vanaf dat jouw kindje 2 maanden is.

 

Moeder&Kind Fit

Na de bevalling weer ‘back in shape’?!

In 8 bijeenkomsten samen met je kindje in groepsverband werken aan je lichaam. Algehele conditie weer opbouwen, stabiliteit en spierkracht. Dit bevordert de hechting tussen moeder en kind en het scheelt tevens oppas, daarnaast leren ze andere moeders kennen die in het zelfde schuitje zitten!

Men kan meedoen met een baby tussen de 8 weken en 9 maanden.

Locatie
Scheemda en Winschoten

Voor meer informatie klik hier.

 

Zwanger en Fit Sappemeer

Online cursussen:

Online cursussen bieden stellen de mogelijkheid om heel goed voorbereid te worden op hun bevalling gewoon thuis op de bank op het moment dat het hen uitkomt.

Hieronder drie verschillende online cursussen:

Fit en in balans bevallen (combi zwangerschapsyoga en mindfulness): https://babyopkomst.tv/courses/fit-en-in-balans-bevallen-zwangerschapsyoga/

Goed voorbereid bevallen (voor het nuchtere type): https://babyopkomst.tv/courses/voorbereiding-op-je-bevalling/

Hypnobirthing: https://babyopkomst.tv/courses/hypnobirhting/