(ivm COVID-19 een teamfoto op 1,5meter)

De praktijk

Sinds 1980 is onze verloskundigenpraktijk gevestigd in Veendam. Tom Bus werkte jarenlang als solist alleen vanuit zijn huis (Verloskundigenpraktijk Borgerspark). In 2003 is Dorien hem komen versterken. Sinds 2013 is de praktijk verhuist naar het Beneden Oosterdiep en is de naam ook veranderd in Verloskundigenpraktijk Veendam. In 2017 hebben Annika en Dorien de praktijk van Tom overgenomen.

Wij staan voor een persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap, waar professionele zorg en wederzijds vertrouwen centraal staan. Deze zorg bieden wij aan op een kleinschalige manier. Wij zijn ervan overtuigd dat het opbouwen van een persoonlijke band de uiteindelijke bevalling ten goede komt. Daar nemen wij dan ook graag de tijd voor. Tijdens de zwangerschap leer je ons dan ook allemaal kennen.

Het team

Dorien Kraima

Zelf ben ik geboren in Veendam, toen nog in kraamkliniek Sint Franciscus. Ik ben opgegroeid in Vlagtwedde en dus een geboren en getogen Groningse.  Sinds 2003 ben ik verloskundige in Veendam. Ik vind het belangrijk dat de zwangere en haar partner met een goed gevoel terug kijken op een van de meest indrukwekkende momenten in hun leven: het krijgen van een kindje. Ik ben blij dat ik dit samen met de ouders mag beleven. Zelf ben ik moeder van twee jongens Thomas (2005) en Ruben (2007).

Annika van der Molen-Haandrikman

Ik ben opgegroeid en woonachtig in Gieterveen. Sinds 2015 werk ik bij de Verloskundigenpraktijk Veendam. Het werk als verloskundige is ontzettend afwisselend, nieuw leven blijft iets fascinerends en het is dan ook heel bijzonder om deze gebeurtenis dagelijks van zo dichtbij mee te mogen maken. Zelf ben ik moeder van Job (2018) en Thijs (2020). Een verrijking voor het uitoefenen van het beroep verloskundige!

Iris Boels

Geboren in Groningen en opgegroeid in Hoogezand en omstreken. Echt een geboren en getogen Groningse dus. Sinds oktober 2019 maak ik deel uit van het team van de Verloskundigenpraktijk Veendam. Ik mag in mijn beroep de zorgzaamheid uitten die ik ten overvloede bezit en een van de mooiste gebeurtenissen in iemands leven begeleiden. Goed luisteren naar de vrouwen (en mannen natuurlijk) vind ik hierin erg belangrijk, maar ook de rust bewaren in het begeleidingsproces staat hoog aangeschreven bij mij. Ik ben positief ingesteld en hou van een gezonde dosis humor. In oktober 2021 verwachten ik en mijn vriend ons eerste kindje.

Anouk Huijssoon-Hooikammer

Ik ben geboren en getogen op het platteland in Groningen en woon nu met mijn man en zoontje in Meeden. Vanaf februari 2020 ben ik het team komen versterken. Ik ben erg dankbaar dat ik dit mooie beroep mag uitoefenen. Het begeleiden van een zwangerschap, geboorte en kraamperiode is elke keer weer bijzonder en speciaal! Ik ben moeder van Boaz (2016) en Micha (2021), waardoor ik het allemaal zelf een keer van dichtbij heb meegemaakt. Erg waardevol! Tijdens een zwangerschap, baring en kraamperiode vind ik het belangrijk dat jullie je gezien en gehoord voelen en rust en veiligheid ervaren. Mijn zorgzame en rustige karakter komen daar goed bij van pas.

Heidy Arends (praktijkassistente)

Ik ben opgegroeid in Midwolda en nu woonachtig in Nieuwe Pekela, samen met mijn man en onze twee zonen Sam (2005) en Tycho (2007). Na 21 jaar met veel plezier in deze regio als kraamverzorgende te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Heel blij ben ik met de kans die ik heb gekregen om te gaan werken als praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk Veendam. Ik heb erg veel zin om het team te komen versterken vanaf 1 september 2021 en om jullie te ontmoeten.