Maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen (laatste update 19-10-2020)

Spreekuur

Alleen de partner mag mee naar de controles, mits deze geen klachten heeft. Kinderen, familie, vrienden mogen helaas niet mee, ook niet in plaats van de partner. Ben je alleenstaand dan mag er 1 ander persoon mee naar de controles . Dit moet wel steeds dezelfde persoon zijn.

Bij klachten bij jezelf of een van je huisgenoten (https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19) kan de afspraak niet doorgaan! Neem dan van te voren contact met ons op zodat we de afspraak kunnen verzetten en laat je testen.

We vragen jullie de handen te ontsmetten als je de praktijk binnenkomt.

Het controleschema in de zwangerschap blijft zoals hij nu is.

Bevalling

Wat betreft de thuisbevalling en de poliklinische bevalling verandert er op dit moment niks.

Kraambed

De kraamvisites zullen deels weer telefonisch plaats gaan vinden om het aantal contacten en het betreden van verschillende huishoudens op een dag te beperken. Uiteraard zullen we alleen telefonische controles doen als dit medisch gezien verantwoord is. Voor en na elk kraambedbezoek desinfecteren we onze handen.

Dragen van mondkapjes

Wij kunnen in sommige situaties de 1,5 meter afstand niet waarmaken. Tijdens het spreekuur/bevalling en kraambed zullen wij daarom mondkapjes gaan dragen. Wij vragen jullie ook om een mondkapje te dragen tijdens de zwangerschapscontroles (tijdens de bevalling en in het kraambed hoeft dit niet). Op deze manier hopen we jullie zo lang mogelijk alle zorg die jullie nodig hebben te kunnen geven.

Spiralen plaatsen

Het plaatsen van spiralen kan gewoon doorgaan met inachtneming van  bovenstaande maatregelen.