deverloskundige.nl

Deze website  is speciaal voor (aanstaande) zwangeren ontwikkeld. De informatie op de website is betrouwbaar en sluit aan bij de landelijke, wetenschappelijke richtlijnen. De website is een initiatief van de Koninklijke Organisatie van Verloskundigen. (KNOV)


Moeders voor Moeders
Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen. Daarin zit het vruchtbaarheids-hormoon HCG. Hiervan kan een medicijn gemaakt worden om de eisprong te stimuleren.
Dit medicijn wordt gebruikt bij verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen.Helaas krijgt 1 op de 6 stellen te maken met verminderde vruchtbaarheid.  Door mee te doen met Moeders voor Moeders kan je deze stellen helpen om zwanger te worden.Voor aanmelding en informatie kun je vrijblijvend contact opnemen via  telefoon : 0800-0228070 of via www.moedersvoormoeders.nl
bv_logo_lllLa Leche League
Biedt informatie en ondersteuning aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven.
bv_natuurlijk_logoVereniging Borstvoeding Natuurlijk
De vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN) is er voor moeders die graag borstvoeding willen geven, maar hier vragen over hebben, informatie over zoeken of een steuntje in de rug nodig hebben.
 Borstvoeding.com
Op deze site is zeer veel informatie over borstvoeding te vinden.
nvogNederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie
Biedt veel voorlichtings-folders over de zwangerschap en gynaecologie.
trimbosRoken en zwangerschap
Wanneer je rookt of meerookt tijdens de zwangerschap, loopt de baby grote risico’s. Ook heb je zelf meer kans op complicaties.
Zwanger? …en alcohol?
Deze site is een initiatief van STAP, stichting alcoholpreventie.
Je bent zwanger en de komende tijd zal helemaal in het teken staan van de baby die in je groeit. Een gezond kind ter wereld brengen is op dit moment het belangrijkste en jij kan hiertoe bijdragen. Het drinken van alcohol is, net als roken, een van de dingen die voor je kind risico’s met zich meebrengt. Door vanaf het moment dat je zwanger wilt worden te stoppen met drinken kun je risico’s voorkomen. Op deze website lees je waarom niet drinken belangrijk is voor de gezondheid van je kind.
voedingscentrum-logoVoedingscentrum
Biedt veel informatie over gezonde voeding.
ZwangerWijzer
Voor uitgebreide informatie rondom leefwijze en dergelijke, niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook in de periode voor de zwangerschap.De Erasmus universiteit in Rotterdam ontwikkelde deze site in samenwerking met het Erfocentrum. Ook dus voor stellen, die overwegen zwanger te raken, een absolute must.
Opvoeden.nl
Nagenoeg elke gemeente heeft nu  een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) . Daar kun je terecht voor vragen over kinderwens, zwangerschap of opvoeding. Bovendien heeft een toenemend aantal CJG’s ook een eigen website waar meer informatie te vinden is over opvoeden, opgroeien en gezondheid en hoe je met ze in contact kunt komen. Op deze website zijn o.a. van week tot week informatie en tips te vinden over de ontwikkeling van je zwangerschap.
2 Handen Op 1 Buik  heeft een landelijk aanbod voor (bewust) alleenstaande moeders: Zwangerschapscursussen, Single Mama Cafés, communities en nog veel meer. Voel je gesteund, er zijn heel veel vrouwen die het net als jij in je eentje (gaan) doen!
Lareb
Lareb is het Nederlandse kenniscentrum op het gebied van geneesmiddelenveiligheid. Veel informatie over bijwerkingen is te vinden in deze databank. Als zorgverlener en patiënt kunt u hier belangrijke informatie opzoeken. Lareb geeft informatie over de mogelijke invloed van geneesmiddelgebruik op de zwangerschap of borstvoeding.
Thuisarts
Geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte. Thuisarts is ontwikkeld door de het Nederlands huisartsen genootschap (NHG)
EHBO cursus bij kinderen

Wist je dat er ieder jaar duizenden kinderen op de Spoedeisende Hulp belanden door ongelukken die in en rondom het huis gebeuren? Als ouder kun jij vast eerste hulp aan je kindje verlenen en erger letsel voorkomen. Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Boek één van de cursussen van Livis en ontvang korting op het aankoopbedrag.

 Consumentenbond_logoConsumentenbond
De Consumentenbond heeft sinds kort op haar website een nieuw thema ingericht met een ruim aanbod aan informatie op basis van onderzoeken voor (aanstaande) ouders van kinderen. Denk bijvoorbeeld aan: De ultieme babyuitzetlijst: wat heb je écht nodig voor je eerste kind? Ze vroegen bijna 1000 ouders wat ze op uitzetlijsten onmisbaar vinden. Met als resultaat: de ultieme babyuitzetlijst voor en door ouders. Deze en nog veel meer informatie is gratis en voor iedereen beschikbaar.