De eerste 8-10 dagen na de bevallingen noemen we de kraamtijd. De kraamverzorgende is dan gedurende een aantal uren per dag bij jullie in huis en neemt een deel van de zorg voor jou en jullie kindje en de controles op zich. Ook speelt ze een belangrijke rol bij het voeden van je kindje. Hoeveel dagen en uren je kraamzorg krijgt, hangt af van de verzekering, de situatie en je eigen wens.

Wij komen ook nog een aantal keren langs in de kraamtijd om de bevalling door te spreken en eventuele vragen te beantwoorden. Wij zijn de eerste 10 dagen na de bevalling nog verantwoordelijk voor de zorg van moeder en kind. Indien er dus vragen of problemen zijn overleggen jullie of de kraamzorg met ons.

Tussen de derde en zevende dag na de geboorte krijgt je kindje de hielprik en de gehoortest.

Na de kraam- en verloskundige zorg neemt je huisarts de zorg voor jou weer over en kun je bij het consultatiebureau terecht voor de controles en vragen over je kindje.

Ook als je onder controle bent bij de gynaecoloog doen wij ook de kraambedcontroles. Na je bevalling geeft het ziekenhuis je ontslag door. Wij komen dan de volgende dag bij je langs. Daarnaast zijn we vanaf je thuiskomst telefonisch bereikbaar voor vragen.