Borstvoeding

Borstvoeding is de meest natuurlijke en complete voeding voor je baby. Het bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft en biedt extra bescherming tegen ziektes en infecties. Bovendien beschermt borstvoeding je kindje tegen het ontstaan van een allergie. Zeker wanneer jij of je partner of een van je kinderen een allergie heeft, is het erg belangrijk om borstvoeding te geven. Voor meer informatie:

logo bv comBorstvoeding.com 

 

bv_logo_lllLa Leche League

 

Voorlichtingsavonden Borstvoeding

Kraamzorg Het Groene Kruis organiseert regelmatig in onze praktijk een informatie avond voor aanstaande ouders over borstvoeding. De avond wordt gegeven door een lactatiekundige. Opgeven via de klantenservice : 050-3666422 of via de website : www.kraamzorghetgroenekruis.nl

Online Borstvoedingsmagazine

Het Voedingscentrum heeft een online borstvoedingsmagazine in het leven geroepen. Met persoonlijke verhalen, adviezen, tips en filmpjes. (Aanstaande) ouders krijgen antwoord op veelgestelde vragen over borstvoeding: Hoe leg ik mijn baby goed aan? Krijgt mijn baby genoeg binnen? Hoe werkt kolven?

Bekijk het online magazine hier.

Kunstvoeding

Soms is het geven van borstvoeding niet mogelijk door een operatie (borstverkleining afhankelijk van de operatietechniek) of medicatiegebruik, maar het kan ook een eigen keuze zijn om flesvoeding te geven omdat het niet bij je vast of omdat het een vorige keer niet goed is verlopen. Uiteraard respecteren we dit. Indien je flesvoeding gaat geven dan is het handig om een fles en speen en kunstvoeding in huis te hebben. Koop geen starterspakketten, want het verschilt per kindje welke fles het beste is en soms is het in de eerste weken verschillende flessen uitproberen. Komen er allergieën in de familie voor, dan adviseren wij om je kindje hypoallergene voeding te gaan geven.